Tækker Rådgivende Ingeniører
 
Tækker
Group
Tækker
Rådgivende Ingeniører
Tækker
Administration
Tækker
Udlejning og Salg
Tækker
i Berlin
Sitemap Søg English
9. maj 2017

Ombygning af Erhvervsarkivet

H+ARKITEKTER, Rønnow Arkitekter og Tækker Rådgivende Ingeniører skal ombygge Hack Kampmanns gamle Statsbibliotek og virkeliggøre Domstolsstyrelsens vision om Retten i Aarhus - et embede. Bygningen er fredet og vil komme til at huse skiftesagerne og fogedsagerne.

Første skridt mod et samlet retsembede på Vester Allé blev taget i september 2016. Da slog Tinghuset på grunden ved siden af Erhvervsarkivet dørene op til det, der er blevet kaldt Danmarks smukkeste tinghus - et gennemrenoveret og markant opgraderet hus, der lever op til alle krav til en moderne retsbygning. Med ombygningen af Erhvervsarkivet tages nu næste skridt.

Det er teamet bag ombygningen af Tinghuset, H+ARKITEKTER og Tækker, der også skal stå for ombygningen af Erhvervsarkivet, denne gang suppleret med Rønnow Arkitekter. Rønnow Arkitekter er Kgl. Bygningsinspektør med stor ekspertise i fredede ejendomme og har tidligere været involveret i restaurering og ombygning af andre bygninger tegnet af Hack Kampmann, senest Københavns Politigård.

Bygningen skal efter ombygningen huse skiftesagerne og fogedsagerne og sammenkobles med rettens nuværende beliggenhed i nabobygningen. Her skal desuden være retssale, mødelokaler, kontorer og kantine. Ombygningen vil ske under store hensyn til de mange fredningsværdier i arkitekturen og den oprindelige indretning.

Læs mere her: NU GÅR OMBYGNINGEN AF ERHVERVSARKIVET I AARHUS IGANG

Erhvervsarkivet
Billedet er taget af Henriette Aarhus